Oreo Ostekake!

Oreo ostekake

Selv er jeg ikke spesielt glad i kake, men å lage den er noe helt annet! Takk til mormor og mamma som har vært store inspirasjonskilder på kjøkkenet! Siden jeg ikke spiser kake selv, har jeg heller ikke prioritert å bli spesielt flink på å lage kaker heller, men nå som jeg har en kakeglad kjæreste er det litt artigere å lage. I går var vi i tillegg på besøk hos et vennepar, så hva er vel bedre enn å ha med kake? :)

Ingredienser:
Bunn:
250 g Oreo sjokoladekjeks
150g usaltet smør, smeltet

Ostekrem:
400g kremost naturell
3dl fløte
200 g hvit sjokolade smeltet
110 g sukker
1 ts vaniljesukker
2 plater gelatin
100 Oreo sjokoladekjeks
smeltet sjokolade til pynt
Fremgangsmåte:
Kle en springform med bakepepir. Kjør 250 g av kjeksen til fine smuler i en hurtigmikser. Tilsett smeltet smør og bland det godt sammen. Trykk kjeksblandingen jenvt utover bunnen av formen og sett til avkjøling.

Bløt gelatinplatene i kaldt vann. Bland kremost, fløte, sukker og vaniljesukker i en bolle og visp det sammen til en glatt og myk krem. Løs opp gelatinen i litt varmt vann og før den inn i ostekremen sammen med smeltet hvit sjokolade. Grovhakk resten av kjeksen og vend det inn i ostekkremen. Hell det hele utover kakebunnen og la kaken stå i kjøleskapet over natten.Kaken ble godkjent og tilbakemeldingen fra noen av prøvespiserne var at denne kaken var en ny favoritt - så det er en tilbakemelding jeg absolutt kan leve med!


Én kommentar

Thea

21.09.2011 kl.17:21

den så veldig god ut jeg har tenkt og lage den på bursdagen til søsteren min på lørdag som fyller 10n år:P

kul blogg<33

Hyggelig med tilbakemeldinger

«It's the good girls who keep diaries. The bad girls never have the time. Me.. I just wanna live a life I'm gonna remember. Even if I don't write it down..»

bloglovin

Kontakt

Send meg gjerne en mail
Legg meg til som venn

Søk

Blogglisten
hits