Oslo through my eyes

Jeg skulle aldri flytte til Oslo. Oslo var stort og en stygg og utrygg by.
Gjett hvor jeg havnet? Jo nettopp i Oslo. På vestkanten. Jeg ble fort stemplet som vestkantjente - uten å være noen typisk vestkantjente. Vestkantstempelet kom bare fordi jeg holdt meg unna Grønland, Grünerløkka og holdt meg på riktig side av Rådhusplassen. Inntrykket mitt av Oslo bedret seg. Jeg trives på vestkanten. Jeg har til og med begynt å like byen, den byen som ikke er så stor likevel og som ikke er så skummel når jeg holder meg til de riktige stedene med de riktige menneskene.

Oslo er like fullt fortsatt stygg. Det er en evigvarende byggeplass i tillegg til at en overdreven mengde tiggere ødelegger bybildet. Tiggere som går på "jobb" kl 9 hver morgen som alle andre dødlige, bare at "jobben" betyr å sette seg ned på gatehjørnet med et slitent pappkrus fra Deli. De lever i velferdsNorge. Tigging er ikke nødvendig.

I dag beveget jeg meg over Osloflakas grenser og dro til Tøyen på Botanisk hage. Parken var i og for seg hyggelig den, men menneskene, miljøet, det shabby bybildet og de slitne og falleferdige bygningene minnet mer om et Auschwitz i krig enn en moderne by og hovedstad.


På veien møtte vi denne søte jenta. Utrolig hva sort/hvitt gjør med stemningen på bildet. Her ser både hun og omgivelsene triste ut, selv om hun egentlig var lekende og glad som unger flest.

(foto: meg, canon 450D + 55-200mm)


2 kommentarer

Mariel Alexandra

10.08.2010 kl.22:58

Veldig sant. Botanisk hage er ett bra fotosted. Tror jwg må ta turen dit snart. Liker vinklingen din, Mari-min <3 Trist, dog veldig intressant og annerledes! ;)

marialucia

11.08.2010 kl.16:26

Du må komme deg til Grunerløkka, kjære :) Retro, men moderne. God tapas, vintage og folk som ønsker å skille seg ut. Ser ikke det på Majorstuen- hihihi.

Hyggelig med tilbakemeldinger

«It's the good girls who keep diaries. The bad girls never have the time. Me.. I just wanna live a life I'm gonna remember. Even if I don't write it down..»

bloglovin

Kontakt

Send meg gjerne en mail
Legg meg til som venn

Søk

Blogglisten
hits