Noe godt til helgen? Sjokoladerullekake med is!

Fysen på noe godt i helgen? Da vil jeg anbefale sjokoladerullekake med is! Den er superenkel å lage og rullekaken fungerer også bra som iskake og kan fylles med ferdigkjøpt is av alle typer etter eget ønske.

Ingredienser:
4 egg
2dl sukker
2ss kakao 
2dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver

Fyll:
man kan selvsagt lage iskrem fra bunnen av, men det fungerer vel så bra med ferdigkjøpt iskrem. Bruk den smaken du liker best - sjokolade, vanilje, pistasj, krokan, jordbær - du velger selv. 1 liter is per kake.Slik gjør du:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis og sikt sammen de tørre ingrediensene og vend i.

Bre deigen utover en stor, bakepapirkledd langpanne og stek kaken i ovnen ved 200° i 10 minutter. Hvelv så kake over på et sukret nytt bakepapir og dra av bakepapiret den ble stekt på. Avkjøl kaken med langpannen hvelvet over til den er helt kald - på denne måten holder den seg myk og unngår å sprekke.Tin isen til den er myk og rør den sammen til en tykk masse. Smør den myknede iskremen over kaken, men la det være igjen et par cm langs kanten som ikke dekkes med is. Rull kaken sammen og pakk den inn i aluminiumsfolie og sett i fryseren i et par timer.


Ta kaken ut av fryseren 10 min før servering, slik at den blir lettere å skjære i skiver. Renskjær kantene og legg kaken på et fat. Pyn den gjerne med sjokoladesaus, smeltet sjokolade eller strø over litt melis.


Velbekomme!


4 kommentarer

synnøve

11.02.2011 kl.13:19

Å herreminhatt!! Den så helt fantastisk god ut!! Har aldri tenkt på at man kan putte IS i rullekaken! NAM!! Oppskriften er lagret ;)

TRIPPEL 9

11.02.2011 kl.15:08

Hva skal man si. You had me at hello :P

TRIPPEL 9

11.02.2011 kl.18:38

sv

Jaggu ble det frokost på Elixia. Det var utrolig godt. Greit å holde på døgnrytmen når man har fri vettu og løfte tungt er stort sett noe som gjøres hver dag på jobben allikevel. Burde ikke trengt trening men.. hehe... Det må jeg allikevel :P

Ja den blir minst like stor hit for dattern min som faren hennes ;)

Kanskje jeg tar motet til meg og prøver

marialucia

12.02.2011 kl.11:50

Nam. Så fin rullekaken ble- imponerende. Vanskelig å lage den jevn og uten sprekker synes jeg. Må teste det ut med is en gag.

Hyggelig med tilbakemeldinger

«It's the good girls who keep diaries. The bad girls never have the time. Me.. I just wanna live a life I'm gonna remember. Even if I don't write it down..»

bloglovin

Kontakt

Send meg gjerne en mail
Legg meg til som venn

Søk

Blogglisten
hits