Sometimes it's the smallest decisions that can change your life forever
Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending. Sometimes it's the smallest decisions that can change your life forever


Velkommen 2014 - er spent på hva du har å by på for meg og min familie :)
Forhåpentligvis blir det huskjøp og flytting, i alle fall det som står øverst på ønskelisten vår.
Noen ganger skjer det ting i livet man ikke er forberedt på. Man hadde en annen plan. Man blir overrasket, glad og må klype seg litt i armen for å finne ut om det er sant. Noen ganger kommer det muligheter man ikke er forberedt på eller forventer. og da gjelder det bare å hoppe på karusellen og håpe i det lengste at man ikke faller av. Så 2014 - bring it on!

Style

Frustert og irritert over den ikke-eksisterende servicen på Posten fant jeg ut at det var på tide å koble av med en liten sommergave til meg selv. Hva er vel sommerferie uten en god bok? Etter å ha vært dypt konsentrert og engasjert i Camilla Läckbergs Havfruen (som forøvrig anbefales på det varmeste!) tidligere denne måneden bestemte jeg meg for en bok med litt lettere sommerlektyre, nemlig Lauren Conrad Style. De fleste leserne der ute har vel for lengst lest boken og vil si det er sååå 2010, men jeg gleder meg uansett til å ta fatt på den. Har bare bladd litt i den foreløpig, men den ser ut til å være full av inspirasjon og gode tips. Det finnes ikke noe bedre å ligge i solen med en god bok når det er ferie, og selv om solen tydeligvis lar vente på seg er det ikke så ille med sofa + en god bok heller :)lørdag

Etter en lang uke og en lang lørdag på jobb var det deilig å komme hjem til samboeren. Han møtte meg i gangen og sa han hadde en overraskelse. Han holdt foran øynene mine og geledet meg inn i stua. Det stod et par spitter nye Ilse Jacobsen støvler! Han er den besteste beste! Støvler er kanskje ikke romantisk tenker du, men tidligere denne uken var jeg ganske så fortvilet da jeg gikk til jobb i regnvær og ante fred og ingen fare før jeg var fremme og kunne vri opp sokkene - de gamle støvlene ble dermed kastet og nye stod på ønskelisten. I tillegg til nye støvler ble det god mat og vin på vår 15 måneders dag ;)


Bursdag!

Lørdag var en fantastisk dag å ha bursdag på. Dagen startet med fantastiske gaver på sengen og jeg våknet opp til strålende sol i hovedstaden. Det ble en tur rundt i byen før vi dro i parken for å grille. Videre spiste vi noen is før det var dags for bursdagsfest med gode venner. Det ble kake, champagne, flere gaver og topp stemning. Jeg hadde en helt fantastisk dag og takker alle som bidro til å gjøre den perfekt ♥

Man vet man begynner å bli gammel når den første bursdagsgaven man pakker opp inneholder støttestrømper(!). En takk til mamma som først gir fornuftige gaver før de morsomme gavene kommer på løpende bånd:) I kategorien fornuftige gaver innkasserte jeg også strykebrett og grytekluter. Videre fikk jeg gavekort på DNA, VeroModa og H&M, cava, rødvin, armbånd, øredobber, blomster, div dusjsåper, godteri, bok og Norgessmykket jeg har ønsket meg så inderlig fra Celine Engelstad.

 

 

 

 

 

   

Ikke nok med det! Da gaver fra alle andre var pakket opp gjenstod det mest spennende av alt - bursdagsgaven fra kjæresten. Og jeg hadde god grunn til å glede meg for jeg fikk nemlig:billetter til Humorgalla med Espen Eckbo og Thomas Giertsen med påfølgende middag
OG
cruise med color fantasy!  Har jeg den beste kjæresten eller hva? ♥

Tacohorn

Dette har vært en effektiv 1. påskedag. For en gangs skyld spratt jeg opp av sengen lys våken klokken 8 og før klokken slo 12 hadde jeg rukket å bake 32 tacohorn, skiftet sengetøy, vasket 4 maskiner med klær og farget håret! Tacohorn er genialt som matpakke, så nå har jeg til noen dager fremover :) Laget halvparten med fin deig og halvparten med grov deig, så det blir litt variasjon. Når jeg gikk tom for tacofyll hadde jeg ost, skinke og oregano i de siste hornene.

Oppskrift grov deig:
1 pk gjær
2 ss smeltet margarin
4 dl lunken melk
1 ts salt
4 dl sammalt hvete grov
6 dl hvetemel

Oppskrift fin deig:
1 pk gjær
2 ss smeltet margarin
4 dl lunken melk
1 ts salt
10 dl hvetemel

Fyll: etter eget ønske :)

Stekes i 8-10 min på 240°.
Etter en effektiv formiddag dro jeg og samboeren i parken for å nyte solen og grille. Herlig med sommervarme i april!

Foto: Jonas

Christmas is not as much about opening presents as opening our hearts

 

Julen handler om det å være sammen. Julen er for medmenneskelighet og kjærlighet. Denne ene dagen i året skal man være venner, være sammen, være glade i hverandre. Julen handler om tradisjoner og familie.

Julen handler om god mat, julesanger, sølvguttene og julemiddag. Om adventstid, forventninger, forhåpninger og glede. Julen handler om julestress, julegaver og sprø svor. Om gode klemmer, nyttårshilsener og disneytimen på tv. Det handler om pepperkakehus, nisser og julestrømper. Det handler om lukten av surkål som fyller rommet, om julebrus og juleøl. Det handler om julekalender, om gleden ved å få og gleden ved å gi.

 

« In life we do things, some we wish we had never done,
some we wish we could replay a million times in our heads »

I stedet for å tenke på alle tingene du ikke har, bruk heller tiden på å sette pris på alle tingene du faktisk har. Bruk julen på å vise at du setter pris på de rundt deg og ikke la julen bli en materialistisk affære. Gavene er herlige, men menneskene rundt er så mye mye mer. Vi er alle sårbare og burde bruke julen til å sette pris på det man har og de man har rundt seg. Man burde også legge ned stridsøkser og heller bruke julen på å være sammen. Om ikke for en selv, så for de som det betyr mye for.

Jeg elsker julen og teller ned til ferie: 6 dager, 148 timer, 8901 minutter og 534000 sekunder igjen til julekos:)

« Sometimes I think that we waste our words and waste our moments,
and we don't take time to say whats in our heart when we have the chance »

heart

Bilder: weheartit.com. Klikk på bildet for direktelink.


Q: hva betyr julen for deg?

Julestemning i Liseberg

Denne helgen har jeg og kjæresten vært med mamma og pappa til Gøteborg for å finne julestemningen. Det snødde lett, og med god gammel julemusikk, gløgg, juleboder og 5 millioner tenkte lys i Liseberg var det umulig å ikke finne julestemningen :) Det var utrolig koselig! I tillegg rakk vi litt shopping - både julegaver og noe til oss selv :)

Hva har du gjort i helgen?

Siden ingen av oss hadde med kamera (for en gangs skyld) legger jeg ut bildene fra når jeg var i Liseberg i Desember i fjor i stedet:
Makramé - en lite guide

Flere har spurt om det er vanskelig å lære seg makramé og om oppskrift på hvordan man gjør det. Skal prøve å komme med en liten guide her.

Først må man starte med å ha nødvendig utstyr:
makrame1
Hampetråd, perler, anheng (om man ønsker det) og en saks.
Fåes kjøpt på diverse hobbybutikker. Panduro er en favoritt (og de har også nettbutikk).

Hvor lang skal tråden være?
Midttråden bør være litt lenger enn ønsket lengde på det ferdige smykket (når den er dobbel), slik at man har tråd nok til å lage lås. Arbeidstrådene (de trådene som brukes til selve knyttingen) bør være 4-6 ganger arbeidets ferdige lengde. 
mak1
Den sorte tråden er  midttråden som arbeidstrådene knytter seg rundt. Det er også midttråden perler blir tredd inn på.

Man kan både lage flat og tvunnet makrameknuter
Jeg bruker flat makraméknute til armbånd og tvunnet til smykker
spiralvsflat

Flat makramé


mak2mak4
1) Start med å legge den ytterste tråden til høyre (rød) over de to midttrådene mot venstre. Legg så den ytterste tråden til venstre (blå) over rød, og før den fra baksiden opp gjennom løkken som oppsto av den første tråden (rød). Se tegning nr 3.

2) Gjør så det samme, bare motsatt. Altså:
Legg den venstre tråden til venstre over de to midttådene mot høyre. Legg så den ytterste tråden til høyre over den røde, og før den fra baksiden opp gjennom løkken som oppsto av den første tråden (rød).

mak3mak5
Gjenta så steg 1, så steg 2 osv til du vips har et ferdig armbånd.

Om du ønsker perler, så bare tre de på der du ønsker dem og fortsette å knyte samme prosess etter perlen igjen.
makrame3
Like this..

Tvunnet makramé
Mange tror dette er vanskeligere, men nå skal jeg komme med en liten overraskelse til dere - det er faktisk lettere!
For i stedet for å knyte fra høyre og venstre side annenhver gang gjentar du bare steg 1 hele veien, og vips så har du knyttet i spiral og tråden blir tvunnet. Voila!
mak2mak4

Og da kan det feks se slik ut:
makrame4

Og siden jeg ikke gjør meg på film, så har jeg ikke laget noen video til dere, men jeg fant heller en veldig fin og forklarende en på youtube.


Lykke til :)

Forresten: noen bloggere i Osloområdet som har lyst på et bloggtreff snart? Enten skrape sammen en fest eller gå på café og feks gjøre ting om makramé? Bare et forslag :)

Sjørafting i Saltstraumen

Nå er jeg på besøk hos broren min i Bodø, og en uke før jeg kom opp fikk jeg vite at jeg i dag skulle få en opplevelsesoverraskelse. Eneste hintet jeg fikk var ta med sko som tåler litt vann. Jeg hadde ingen aning om hva vi skulle. Så i dag var jeg veldig spent da jeg stod opp. Jeg fikk ikke vite hva det var før vi nærmet oss stedet vi skulle få utdelt utstyr: vi skulle sjørafte! For en sinnsykt kul overraskelse å få!!! Og det var så siiiiiiiiinnsykt kult! Var villmannskjørnig i Saltstraumen med gummibåt over kjelene og vi hoppet på bølgene. Vi så havørn, og været var så fantastisk fint at det i tillegg var en helt utrolig naturopplevelse!

0 153

0 090
Strømninger i vannet jah...

0 123

0 069

0 151

0 070
Jeg har verdens beste storebror! Takk for en utrolig fet opplevelse!
signatur svart
«It's the good girls who keep diaries. The bad girls never have the time. Me.. I just wanna live a life I'm gonna remember. Even if I don't write it down..»

bloglovin

Kontakt

Send meg gjerne en mail
Legg meg til som venn

Søk

Blogglisten
hits