Pizzakake

Jeg sier som Joey i Friends: cake, good. pizza, good. What's not to like? I dag stod det nemlig pizzakake på menyen, den nye favorittretten til samboeren:)

Ingredienser:

500 g hvetemel      
50 g margarin
2 dl melk
1 1/2 dl vann
50g gjær
1 ts salt
1 ts sukker

Ha deigen i en springform, la heve i 20 min og sett i ovnen på 225º i 15-20 min. Avkjøl og lag pizzafyll i mellomtiden.Fyll:
etter eget ønske selvfølgelig. Jeg bruker:
1 pk kjøttdeig
1 pk pizzafyll
1 boks hakkede tomater
1 løk

Når deigen er avkjølt skjæres toppen av og resten av "kaken" deles i to akkurat som en bløtkake. Ha 3/4 deler av fyllet inni, legg på den øverste loff-halvdelen og resten av fyllet på toppen. Avslutt med revet ost og sett tilbake inn i ovnen til osten har smeltet. Voila nydelig pizzakake, en herlig middag!Glemte å ta bildet av det helt ferdige resultatet etter at osten var smeltet - vi var sultne og pizzakaken forsvant fort! :)

Kylling med vri

Å lage mat er morsomt, å finne nye oppskrifter er enda morsommere. I helgen kom jeg over en oppskrift på en litt annerledes måte å lage kyllingfileten på. Sprøstekt kylling med ost og potetgull. Mange syns det er rart å blande potetgull inn i middagslagingen, men i vår familie hører det blant annet med som tilbehør til ribbe på julaften(!). Det salte i potetgullet passer utmerket til de fleste kjøttyper - og nå også bevist at det passer til kylling.

Ingredienser:
- 75g potetgull
- 3 dl revet ost
- 3 kyllingfileter
- salat; jeg har brukt isbergsalat, agurk, cherrytomater, mais, fetaost og avokado
- krydder
- hvitløksbrød

Slik gjør du:
Ha potetgull i en pose og grovknus med håndflaten eller ved bruk av feks en kjevle. Bland det sammen med revet ost og krydder etter eget ønske. Legg så kyllingfiletene i en smurt ildfast form og pensle med smør. Fordel potetgull-og osteblandingen over. Stek i midten av ovnen til paneringen er sprø og gyllenbrun (ca 25 minutter - kommer an på hvor tykke kyllingfiletene er). Server herligheten med salat, ris og hvitløksbrød eller tilbehør etter eget ønske.
Små grep for å gjøre middagen mer spennende
Syns du det er kjedelig å lage middag? Eller er du lei alle de vanlige rettene? Det skal gjerne bare små enkle grep til for at den vanlige middagen blir litt mer spennende. Det kan være både smaker, nye sammensetninger og selve danderingen av maten.

Det er spesielt to ingredienser jeg syns fungerer godt for å variere smaker enten det er til middager eller desserter. Det første er lime som jeg bruker både til å lage sauser mer smaksrike men også til desserter med bær. Limemarinerte blåbær og jordbær smaker himmelsk godt og passer til både panna cotta eller iskrem.

Den andre ingrediensen jeg liker å bruke for å variere middager er bacon - anvennelig og smaksrikt som passer både til kjøtt, kylling og fisk. I dag stod baconsurret kyllingfilet på menyen med ris og grønnsaker. For å lage risen litt mer spennende kokte jeg den med hvitløk og mais og danderte den med persille på toppen. Som tilbehør hadde jeg også kokte gulrøtter, brokkoli og blomkål samt soyasaus og søt chillisaus. Det er også godt med krydderbernaise til om man ønsker saus.

Hva gjør du for å gjøre middagen mer spennende?Sommerlig middagsfavoritt - tacosalat

På første dag i påskeferien og første dag med ordentlig varme her i hovedstaden kunne jeg ikke annet enn å lage en middagsfavoritt fra i fjor sommer, nemlig tacosalat. Dette er også en ypperlig restemiddag om du skulle sitte igjen med tacorester en dag. Her kan man selvsagt tilsette det man selv liker i en salat, men her er hva jeg brukte:

 • pastaskruer
 • kjøttdeig
 • tacomix til kjøttdeigen
 • ruccolasalat
 • avokado
 • tomater
 • rødløk
 • kokte egg
 • hvitløksbaguetter som tilbehørNydelig med årets første middag på balkongen :)

Noe godt til helgen? Sjokoladerullekake med is!

Fysen på noe godt i helgen? Da vil jeg anbefale sjokoladerullekake med is! Den er superenkel å lage og rullekaken fungerer også bra som iskake og kan fylles med ferdigkjøpt is av alle typer etter eget ønske.

Ingredienser:
4 egg
2dl sukker
2ss kakao 
2dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver

Fyll:
man kan selvsagt lage iskrem fra bunnen av, men det fungerer vel så bra med ferdigkjøpt iskrem. Bruk den smaken du liker best - sjokolade, vanilje, pistasj, krokan, jordbær - du velger selv. 1 liter is per kake.Slik gjør du:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis og sikt sammen de tørre ingrediensene og vend i.

Bre deigen utover en stor, bakepapirkledd langpanne og stek kaken i ovnen ved 200° i 10 minutter. Hvelv så kake over på et sukret nytt bakepapir og dra av bakepapiret den ble stekt på. Avkjøl kaken med langpannen hvelvet over til den er helt kald - på denne måten holder den seg myk og unngår å sprekke.Tin isen til den er myk og rør den sammen til en tykk masse. Smør den myknede iskremen over kaken, men la det være igjen et par cm langs kanten som ikke dekkes med is. Rull kaken sammen og pakk den inn i aluminiumsfolie og sett i fryseren i et par timer.


Ta kaken ut av fryseren 10 min før servering, slik at den blir lettere å skjære i skiver. Renskjær kantene og legg kaken på et fat. Pyn den gjerne med sjokoladesaus, smeltet sjokolade eller strø over litt melis.


Velbekomme!

Laks med lime

Laks er en av mine favoritter til middag og det er gøy å prøve nye måter å tilberede den på.I går prøvde jeg å pakke inn laks i aluminiumsfolie med masse friske grønnsaker og med en limemarinade over for en syrlig smak.

Du trenger:

 • laksefileter
 • rødløk
 • tomater
 • frisk basilikum
 • hvitløk
 • charlotteløk
 • fersk champignon
 • squash
 • paprika
 • lime
 • olivenolje
 • salt og pepper
 • poteter
 • saus etter eget ønske

Marinade:

 • saft av 2 lime
 • 1/2 dl olivenolje
 • 1 ts sukker
 • 1/2 ts salt

Rens grønnsakene og kutt dem i skiver/terninger. Legg laksefiletene og grønnsakene i aluminiumsfolie, og ha på rikelig med frisk basilikum. Hell over marinaden og lukk aluminiumspakkene godt, og la stå kaldt et par timer. Sett pakkene i en form midt i stekeovnen i 20-30 minutter på 220º. Spis laksen sammen med poteter og saus etter eget ønske.Kylling/pesto/pasta-salat

Jeg tenkte jeg ville dele en salatoppskrift med dere som vi er blitt veldig glad i. Det er superenkelt og et deilig måltid etter en hard treningsøkt:

 • 1 grillet kylling
 • grove pastaskruer
 • pesto (3-4 ss)
 • hvitløk
 • rødløk
 • ruccola
 • 4 kokte egg
 • pinjekjerner

Kok pasta som anvist på pakken og bland med pesto. Bland inn den stekte hvitløken, kyllingen, ruccolasalaten og rødløken og pynt med kokte egg og pinjekjerner. Voila - et sunt og godt måltid!

Lett sommermat


(foto: meg, canon 450D + 55-200mm)

Jeg har fått en ny favorittrett!
Friterte scampi, ris, salat, sweet chilisaus, brød og aioli.

Putt scampiene i stekeovnen mens risen koker og du lager salaten. Salaten jeg laget her var veldig enkel: isbergsalat, mais, agurk, avokado, tomat og fetaost. Enten kan man bruke hvitløksbaguetter eller man kan ha brød og aioli til. Vi bruker ofte å kjøpe med brød og aioli fra San Leandro - en kjempebra tapasresturant.

Det hele tar maks 15 minutter og er kjempegodt!

Bon appétit!

Freestyle gourmet chef

Etter tips fra en venninne i helgen tenkte jeg å ta den klassiske kyllingfiléen til nye høyder på en mandag. Under stappet jeg i hvitløksfedd og oppå snittet jeg den opp og fylte i pesto i 2 av kyllingene og philadelphiaost i den siste.

Over: hvitløksfedd
Under: snittet med pesto og philadelphiaost. Krydret det hele med pepper, pommes fritteskrydder og basilikum.

Puttet det i ovnen på 200 grader og lot det stå til kyllingen var gyllen.

NAM!


Jeg syns faktisk den med philadelphiaost var best, men begge fikk en utrolig god smak.
Anbefales!

Oreo Ostekake!

Oreo ostekake

Selv er jeg ikke spesielt glad i kake, men å lage den er noe helt annet! Takk til mormor og mamma som har vært store inspirasjonskilder på kjøkkenet! Siden jeg ikke spiser kake selv, har jeg heller ikke prioritert å bli spesielt flink på å lage kaker heller, men nå som jeg har en kakeglad kjæreste er det litt artigere å lage. I går var vi i tillegg på besøk hos et vennepar, så hva er vel bedre enn å ha med kake? :)

Ingredienser:
Bunn:
250 g Oreo sjokoladekjeks
150g usaltet smør, smeltet

Ostekrem:
400g kremost naturell
3dl fløte
200 g hvit sjokolade smeltet
110 g sukker
1 ts vaniljesukker
2 plater gelatin
100 Oreo sjokoladekjeks
smeltet sjokolade til pynt
Fremgangsmåte:
Kle en springform med bakepepir. Kjør 250 g av kjeksen til fine smuler i en hurtigmikser. Tilsett smeltet smør og bland det godt sammen. Trykk kjeksblandingen jenvt utover bunnen av formen og sett til avkjøling.

Bløt gelatinplatene i kaldt vann. Bland kremost, fløte, sukker og vaniljesukker i en bolle og visp det sammen til en glatt og myk krem. Løs opp gelatinen i litt varmt vann og før den inn i ostekremen sammen med smeltet hvit sjokolade. Grovhakk resten av kjeksen og vend det inn i ostekkremen. Hell det hele utover kakebunnen og la kaken stå i kjøleskapet over natten.Kaken ble godkjent og tilbakemeldingen fra noen av prøvespiserne var at denne kaken var en ny favoritt - så det er en tilbakemelding jeg absolutt kan leve med!

«It's the good girls who keep diaries. The bad girls never have the time. Me.. I just wanna live a life I'm gonna remember. Even if I don't write it down..»

bloglovin

Kontakt

Send meg gjerne en mail
Legg meg til som venn

Søk

Blogglisten
hits