Pizzakake

Jeg sier som Joey i Friends: cake, good. pizza, good. What's not to like? I dag stod det nemlig pizzakake p menyen, den nye favorittretten til samboeren:)

Ingredienser:

500 g hvetemel
50 g margarin
2 dl melk
1 1/2 dl vann
50g gjr
1 ts salt
1 ts sukker

Ha deigen i en springform, la heve i 20 min og sett i ovnen p 225 i 15-20 min. Avkjl og lag pizzafyll i mellomtiden.



Fyll:
etter eget nske selvflgelig. Jeg bruker:
1 pk kjttdeig
1 pk pizzafyll
1 boks hakkede tomater
1 lk

Nr deigen er avkjlt skjres toppen av og resten av "kaken" deles i to akkurat som en bltkake. Ha 3/4 deler av fyllet inni, legg p den verste loff-halvdelen og resten av fyllet p toppen. Avslutt med revet ost og sett tilbake inn i ovnen til osten har smeltet. Voila nydelig pizzakake, en herlig middag!



Glemte ta bildet av det helt ferdige resultatet etter at osten var smeltet - vi var sultne og pizzakaken forsvant fort! :)

Kylling med vri

lage mat er morsomt, finne nye oppskrifter er enda morsommere. I helgen kom jeg over en oppskrift p en litt annerledes mte lage kyllingfileten p. Sprstekt kylling med ost og potetgull. Mange syns det er rart blande potetgull inn i middagslagingen, men i vr familie hrer det blant annet med som tilbehr til ribbe p julaften(!). Det salte i potetgullet passer utmerket til de fleste kjttyper - og n ogs bevist at det passer til kylling.

Ingredienser:
- 75g potetgull
- 3 dl revet ost
- 3 kyllingfileter
- salat; jeg har brukt isbergsalat, agurk, cherrytomater, mais, fetaost og avokado
- krydder
- hvitlksbrd

Slik gjr du:
Ha potetgull i en pose og grovknus med hndflaten eller ved bruk av feks en kjevle. Bland det sammen med revet ost og krydder etter eget nske. Legg s kyllingfiletene i en smurt ildfast form og pensle med smr. Fordel potetgull-og osteblandingen over. Stek i midten av ovnen til paneringen er spr og gyllenbrun (ca 25 minutter - kommer an p hvor tykke kyllingfiletene er). Server herligheten med salat, ris og hvitlksbrd eller tilbehr etter eget nske.




Sm grep for gjre middagen mer spennende




Syns du det er kjedelig lage middag? Eller er du lei alle de vanlige rettene? Det skal gjerne bare sm enkle grep til for at den vanlige middagen blir litt mer spennende. Det kan vre bde smaker, nye sammensetninger og selve danderingen av maten.

Det er spesielt to ingredienser jeg syns fungerer godt for variere smaker enten det er til middager eller desserter. Det frste er lime som jeg bruker bde til lage sauser mer smaksrike men ogs til desserter med br. Limemarinerte blbr og jordbr smaker himmelsk godt og passer til bde panna cotta eller iskrem.

Den andre ingrediensen jeg liker bruke for variere middager er bacon - anvennelig og smaksrikt som passer bde til kjtt, kylling og fisk. I dag stod baconsurret kyllingfilet p menyen med ris og grnnsaker. For lage risen litt mer spennende kokte jeg den med hvitlk og mais og danderte den med persille p toppen. Som tilbehr hadde jeg ogs kokte gulrtter, brokkoli og blomkl samt soyasaus og st chillisaus. Det er ogs godt med krydderbernaise til om man nsker saus.

Hva gjr du for gjre middagen mer spennende?



Sommerlig middagsfavoritt - tacosalat

P frste dag i pskeferien og frste dag med ordentlig varme her i hovedstaden kunne jeg ikke annet enn lage en middagsfavoritt fra i fjor sommer, nemlig tacosalat. Dette er ogs en ypperlig restemiddag om du skulle sitte igjen med tacorester en dag. Her kan man selvsagt tilsette det man selv liker i en salat, men her er hva jeg brukte:

  • pastaskruer
  • kjttdeig
  • tacomix til kjttdeigen
  • ruccolasalat
  • avokado
  • tomater
  • rdlk
  • kokte egg
  • hvitlksbaguetter som tilbehr



Nydelig med rets frste middag p balkongen :)

Noe godt til helgen? Sjokoladerullekake med is!

Fysen p noe godt i helgen? Da vil jeg anbefale sjokoladerullekake med is! Den er superenkel lage og rullekaken fungerer ogs bra som iskake og kan fylles med ferdigkjpt is av alle typer etter eget nske.

Ingredienser:
4 egg
2dl sukker
2ss kakao
2dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver

Fyll:
man kan selvsagt lage iskrem fra bunnen av, men det fungerer vel s bra med ferdigkjpt iskrem. Bruk den smaken du liker best - sjokolade, vanilje, pistasj, krokan, jordbr - du velger selv. 1 liter is per kake.



Slik gjr du:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis og sikt sammen de trre ingrediensene og vend i.

Bre deigen utover en stor, bakepapirkledd langpanne og stek kaken i ovnen ved 200 i 10 minutter. Hvelv s kake over p et sukret nytt bakepapir og dra av bakepapiret den ble stekt p. Avkjl kaken med langpannen hvelvet over til den er helt kald - p denne mten holder den seg myk og unngr sprekke.



Tin isen til den er myk og rr den sammen til en tykk masse. Smr den myknede iskremen over kaken, men la det vre igjen et par cm langs kanten som ikke dekkes med is. Rull kaken sammen og pakk den inn i aluminiumsfolie og sett i fryseren i et par timer.


Ta kaken ut av fryseren 10 min fr servering, slik at den blir lettere skjre i skiver. Renskjr kantene og legg kaken p et fat. Pyn den gjerne med sjokoladesaus, smeltet sjokolade eller str over litt melis.


Velbekomme!

Laks med lime

Laks er en av mine favoritter til middag og det er gy prve nye mter tilberede den p.I gr prvde jeg pakke inn laks i aluminiumsfolie med masse friske grnnsaker og med en limemarinade over for en syrlig smak.

Du trenger:

  • laksefileter
  • rdlk
  • tomater
  • frisk basilikum
  • hvitlk
  • charlottelk
  • fersk champignon
  • squash
  • paprika
  • lime
  • olivenolje
  • salt og pepper
  • poteter
  • saus etter eget nske

Marinade:

  • saft av 2 lime
  • 1/2 dl olivenolje
  • 1 ts sukker
  • 1/2 ts salt

Rens grnnsakene og kutt dem i skiver/terninger. Legg laksefiletene og grnnsakene i aluminiumsfolie, og ha p rikelig med frisk basilikum. Hell over marinaden og lukk aluminiumspakkene godt, og la st kaldt et par timer. Sett pakkene i en form midt i stekeovnen i 20-30 minutter p 220. Spis laksen sammen med poteter og saus etter eget nske.



Kylling/pesto/pasta-salat

Jeg tenkte jeg ville dele en salatoppskrift med dere som vi er blitt veldig glad i. Det er superenkelt og et deilig mltid etter en hard treningskt:

  • 1 grillet kylling
  • grove pastaskruer
  • pesto (3-4 ss)
  • hvitlk
  • rdlk
  • ruccola
  • 4 kokte egg
  • pinjekjerner

Kok pasta som anvist p pakken og bland med pesto. Bland inn den stekte hvitlken, kyllingen, ruccolasalaten og rdlken og pynt med kokte egg og pinjekjerner. Voila - et sunt og godt mltid!

Lett sommermat


(foto: meg, canon 450D + 55-200mm)

Jeg har ftt en ny favorittrett!
Friterte scampi, ris, salat, sweet chilisaus, brd og aioli.

Putt scampiene i stekeovnen mens risen koker og du lager salaten. Salaten jeg laget her var veldig enkel: isbergsalat, mais, agurk, avokado, tomat og fetaost. Enten kan man bruke hvitlksbaguetter eller man kan ha brd og aioli til. Vi bruker ofte kjpe med brd og aioli fra San Leandro - en kjempebra tapasresturant.

Det hele tar maks 15 minutter og er kjempegodt!

Bon apptit!

Freestyle gourmet chef

Etter tips fra en venninne i helgen tenkte jeg ta den klassiske kyllingfilen til nye hyder p en mandag. Under stappet jeg i hvitlksfedd og opp snittet jeg den opp og fylte i pesto i 2 av kyllingene og philadelphiaost i den siste.

Over: hvitlksfedd
Under: snittet med pesto og philadelphiaost. Krydret det hele med pepper, pommes fritteskrydder og basilikum.

Puttet det i ovnen p 200 grader og lot det st til kyllingen var gyllen.

NAM!


Jeg syns faktisk den med philadelphiaost var best, men begge fikk en utrolig god smak.
Anbefales!

Oreo Ostekake!

Oreo ostekake

Selv er jeg ikke spesielt glad i kake, men lage den er noe helt annet! Takk tilmormor og mammasom har vrtstore inspirasjonskilder p kjkkenet! Siden jeg ikke spiser kake selv, har jeg heller ikke prioritert bli spesielt flink p lage kaker heller, men n som jeg har en kakeglad kjreste er det litt artigere lage. I gr var vi i tillegg p besk hos et vennepar, s hva er vel bedre enn ha med kake? :)

Ingredienser:
Bunn:
250 g Oreo sjokoladekjeks
150g usaltet smr, smeltet

Ostekrem:
400g kremost naturell
3dl flte
200 g hvit sjokolade smeltet
110 g sukker
1 ts vaniljesukker
2 plater gelatin
100 Oreo sjokoladekjeks
smeltet sjokolade til pynt




Fremgangsmte:
Kle en springform med bakepepir. Kjr 250 g av kjeksen til fine smuler i en hurtigmikser. Tilsett smeltet smr og bland det godt sammen. Trykk kjeksblandingen jenvt utover bunnen av formen og sett til avkjling.

Blt gelatinplatene i kaldt vann. Bland kremost, flte, sukker og vaniljesukker i en bolle og visp det sammen til en glatt og myk krem. Ls opp gelatinen i litt varmt vann og fr den inn i ostekremen sammen med smeltet hvit sjokolade. Grovhakk resten av kjeksen og vend det inn i ostekkremen. Hell det hele utover kakebunnen og la kaken st i kjleskapet over natten.







Kaken ble godkjent og tilbakemeldingen fra noen av prvespiserne var at denne kaken var en ny favoritt - s det er en tilbakemelding jeg absolutt kan leve med!

It's the good girls who keep diaries. The bad girls never have the time. Me.. I just wanna live a life I'm gonna remember. Even if I don't write it down..

bloglovin

Kontakt

Send meg gjerne en mail
Legg meg til som venn

Sk

Blogglisten
hits